Acaciahoning 450 gram

Acaciahoning is een erg geurige en zachte honing, die vrijwel niet kristalliseert door de hoge fructose concentratie. Daarom is dit een goede honing voor mensen die maar af en toe honing gebruiken en niet van gekristalliseerde honing houden. Ook erg goed als zoetstof te gebruiken in onder andere koffie, thee en yoghurt. Acaciahoning kenmerkt zich door een lichte gele kleur, die bijna helemaal transparant is

De honingsoort die verkregen wordt van nectar uit Acaciaplant, is erg uniek in haar kleur en vorm. Het is zo’n beetje de lichtste honing die er is. De honing is zo licht, dat het bijna doorzichtig is. De vorm van de honing is vloeibaar. In vergelijking met andere honingsoorten blijft deze honing erg lang vloeibaar. Het kan wel maanden duren voordat de honing versuikert. Dit is te danken aan de hoge concentratie fructose die deze honing rijk is.

Honing is altijd zoet en dat geldt zeker voor de Acaciahoning. Het behoort tot een van de zoetste honingsoorten die er zijn. De honing is zacht delicaat en heeft een lichte acacia geur. Volgens sommigen heeft de honing een lichte vanille of bloemige smaak.

De Acaciahoning 100% natuurzuiver en koud geslingerd. De afkomst van de honing kan verschillen, maar doorgaans komt deze uit Bulgarije.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.